Fruti i pemes Carob
Së pari, përmban një sasi të madhe të substancave minerale (kalcium, fosfor, kalium, magnez, hekur, nikel, bakër, mangan, barium) dhe vitamina (A, B2, B dhe D). Në të njëjtën kohë, një Car 8% përbëhet nga proteina.
Së dyti, produkti i paraqitur në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon thithjen e kolesterolit të tepërt gjatë ngrënies. Gjithashtu duhet të theksohet se aftësia hypocholesterole e karabit është 2 herë më e fortë se ajo e fibrave të tjera diete.
Së treti, ndryshe nga kakao dhe kafe, një pluhur i tillë nuk përmban substanca psikotrope, pra – theobromine dhe kafeina, të cilat janë të pranishme në të gjitha produktet e çokollatës dhe shpesh shkaktojnë reaksione alergjike dhe varësuese
Së katërti, fruti i pemes Carob nuk përfshin në përbërjen e saj një substancë të tillë si phenyltylamine, duke shkaktuar migrenë dhe dhimbje koke, si dhe një ferromin që nxit pamjen e një skuqjeje alergjike, akneve.
Burimi i informacionit:
https://sq.delachieve.com/carob-cfare-eshte-receta-pije-caj-cokollate-dhe-karamele-nga-karabi/